Tim Ziermans

Hoofdonderzoeker

Ik ben universitair docent klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 2017 betrokken bij d’Arc als hoofdonderzoeker. Na het behalen van mijn master diploma Psychologie in 2004 (UvA), ben ik eerst werkzaam geweest als junior onderzoeker in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en in 2010 gepromoveerd met het proefschrift: “In transitie: Een longitudinale exploratie van het adolescentenbrein met een risico op psychose”. Daarna ben ik als postdoctoraal onderzoeker bij het Karolinska Instituut (Zweden) enkele jaren betrokken geweest bij onderzoek naar vroege hersenontwikkeling en werkgeheugenfuncties.

Eind 2012 werd ik aangesteld als universitair docent bij de Universiteit Leiden, op de afdeling Neuropedagogiek & Ontwikkelingsstoornissen en in 2017 keerde ik in dezelfde functie weer terug bij mijn Alma Mater in Amsterdam. Hierbij combineer ik diverse onderwijsvormen met wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten. Mijn onderzoeksinteresses zijn vooral toegespitst op predictie en preventie ​​van psychopathologie, in het bijzonder psychotische verschijnselen. Bij d’Arc is mijn onderzoek gericht op overlap & verschillen bij autisme en psychose.

Naast mijn werk aan de UvA ben ik tevens part-time wetenschappelijk docent bij de RINO voor GZ-psychologen in opleiding tot Klinisch Neuropsycholoog en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie.

Zie voor meer details mijn Linked In of ResearchGate profielen.