Talks & papers

Informatiebijeenkomst “Veroudering & Neurodiversiteit”

Posted on: 08 March 2023

Waarom?

Al ruim 10 jaar doen wij onderzoek naar hoe mensen met autisme en/of ADHD ouder worden. Aan ons onderzoek hebben meer dan 800 volwassenen met en zonder autisme en/of ADHD meegedaan. Zij hebben op verschillende momenten in de afgelopen jaren vragenlijsten ingevuld, deelgenomen aan interviews over onder andere mentale gezondheid, en taken gedaan die met het denkvermogen te maken hebben. Tijdens deze informatiebijeenkomst zullen we vertellen waarom het destijds belangrijk was om met dit verouderingsonderzoek te starten, wat we nu weten en wat in de toekomst nog belangrijk is om te onderzoeken.

Wat?

Het programma wordt verzorgd door verschillende onderzoekers samen met ervaringsdeskundigen op het gebied van veroudering en neurodiversiteit. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere: camouflage, mentale gezondheid, het denkvermogen en individuele verschillen in veroudering. We richten ons vooral op autisme, maar ADHD zal ook kort aan bod komen. Het hele programma kunt u hier bekijken. Een uitgebreidere uitleg van de informatiebijeenkomst, vindt u in onderstaand filmpje.

Voor wie?

De bijeenkomst is vooral gericht op deelnemers van het onderzoek, autistische volwassenen, volwassenen met ADHD en clinici die werken met mensen met autisme en/of ADHD.

Wanneer?

De datum van de bijeenkomst is dinsdag 4 april van 12.30 tot 17.00 uur.

Er zijn twee soorten tickets beschikbaar, beide met een beperkte capaciteit:

 

Hoe?

De kaartverkoop verloopt via Eventix. Eventix biedt een veilige omgeving waar u een ticket kunt kopen voor de informatiebijeenkomst of voor de livestream. Als u de informatiebijeenkomst bijwoont, zal uw ticket op de locatie gescand worden. Voor de livestream ontvangt u per mail toegang tot de livestream in Zoom.

Wilt u erbij zijn? U kunt een ticket kopen (zolang beschikbaar) via de volgende link:

https://eventix.shop/myzqz2dk of scan de QR-code:

QR-code naar inschrijflink informatiebijeenkomst

Als u zich heeft aangemeld (live of online) zult u later een informatieboekje ontvangen over de informatiebijeenkomst, inclusief het programma, een routebeschrijving naar de locatie en aanvullende informatie. Voor vragen over het congres kunt u mailen naar: congresdutcharc@gmail.com