INSAR Local


AANMELDINGEN GEOPEND!

INSAR local community conference

9 mei 2018

Autisme bij Volwassenen:

Internationale Wetenschappelijke Inzichten

Locatie:
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Mauritskade 63, 1092 AD
Amsterdam

Van te voren graag geïnformeerd over onze locatie? Bekijk hier de foto’s van het KIT.  Informatie van deze pagina in print format? Hier vindt u de pdf.

Kosten:
Zelf autisme of familielid/partner? Dan 25 Euro
Beroepsmatig geïnteresseerd ? Dan 99 Euro

INSAR staat voor de “International Society for Autism Research”. een organisatie voor en door wetenschappers die zich met autisme onderzoek bezig houden. Ieder jaar organiseert de INSAR een wetenschappelijk congres voor al die wetenschappers, meestal in de Verenigde Staten. Dit jaar is het congres in Rotterdam. De congres lezingen zijn wetenschappelijk van aard, maar zullen inhoudelijk ook interessant zijn voor mensen met autisme, hun naasten en professionals in het veld. Daarom wordt er ieder jaar voorafgaand aan dit congres ook een extra ‘community conference’ georganiseerd voor diegenen die geïnteresseerd zijn in autisme en willen weten wat de nieuwste wetenschappelijke inzichten zijn, op een toegankelijke manier gebracht door internationale topwetenschappers. Dit jaar zal deze community conference in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam plaatsvinden, en worden georganiseerd door Hilde Geurts (voorzitter, UvA, Dr Leo Kannerhuis, INSAR), Kirstin Greaves-Lord (Erasmus MC Yulius), Sander Begeer (VU), Els Blijd-Hoogewys (Inter-Psy), Dolien Buijs (NVA), Mariët van IJzendoorn (Dr Leo Kannerhuis), Bram Sizoo (Dimence), Amélie Picard (zzp) & Carolien Torenvliet (UvA, INSAR).

We zullen accreditatie aanvragen voor NIP, NVvP, FGzPT en V&VN.

Toegankelijkheid:

De community conference is zoveel mogelijk afgestemd op mensen met autisme. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er extra aandacht is voor de mogelijkheid om je terug te trekken (stilteruimte), het krijgen van informatie of support (supportbalie) en het aangeven van je contactvoorkeuren (een kleurensysteem waarmee iemand kan aangeven “ik neem uit mezelf niet het initiatief tot contact, maar stel contact wel op prijs, dus ik wil graag dat jij het initiatief neemt”). Enkele fotografen zullen aanwezig zijn, maar indien u liever niet op de foto wilt, kunt u dat ook aangeven met het kleurensysteem. Indien vooraf vermeld zijn hulphonden aangelijnd welkom. Onze locatie is rolstoelvriendelijk, ook dit horen we graag vooraf (zie aanmeldformulier).

Praktische informatie:

Onze locatie bevindt zich naast het Tropenmuseum te Amsterdam. Informatie over de route (auto en openbaar vervoer) naar de congreslocatie (KIT, Amsterdam) wordt twee weken van te voren bekend gemaakt.

Algemeen programma:

TIJD PROGRAMMA ONDERDEEL VERZORGD DOOR
10.00 Welkom, inloop
10.30 Introductie Dr Hilde Geurts (vice president INSAR)
10.40 Highlights of autism in early and middle adulthood research Dr Simon Baron-Cohen (Cambridge University, UK, president INSAR)
11.05 Conceptualising autism and the role of camouflaging Dr Will Mandy – (UCL, UK)
11.30 Measuring quality of life in an autism friendly way David Mason, MSc (New Castle Group, UK)
12.00 Ruimte voor gedachtewisseling met sprekers Moderator: Martijn Dekker (ervaringsdeskundige en actief voor de autismegemeenschap)
12.30 Lunch
13.15 Medical problems in autistic adults and service use Dr Lisa Croen (Kaiser Permanente, USA)
13.40 Increasing general practitioner (NL: huisarts) accessibility for autistic adults Dr Christina Nicolaidis (Portland University, USA)
14.05 Highlights of autism and aging research Dr Francesca Happé (UCL, UK, vroegere president INSAR)
14.35 Ruimte voor gedachtewisseling met sprekers Moderator: Amélie Picard

(ervaringsdeskundige en actief voor de autismegemeenschap

15.05 Afsluiting Dr Hilde Geurts (vice president INSAR)
15.15 Einde algemeen programma

Additioneel programma:

Voor zorgprofessionals en andere beroepsmatig geïnteresseerden zullen (mede i.v.m. accreditatie) een viertal workshops in het Nederlands worden aangeboden van 15:30-16:30. Deze zullen worden verzorgd door wetenschappers en/of zorgprofessionals samen met ervaringsdeskundigen. De onderwerpen zijn:

  1. Vrouwen met autisme
  2. Werk en autisme
  3. Ouderen met autisme
  4. Intieme relaties en autisme

De volgorde van uw voorkeur kunt u opgeven op het aanmeldformulier en we doen ons best u bij uw eerste of tweede voorkeur te plaatsen.

N.B.: Doelgroep voor de workshops zijn mensen die in de zorg of in een andere sector werken voor/met mensen met autisme. Dit heeft als reden dat het doel van deze workshops is om deze professionals te leren hoe zij autisme vriendelijk kunnen werken m.b.t. de diverse thema’s, oftewel; hoe deze professional zo goed mogelijk tegemoet kunnen komen aan de behoeften van mensen met autisme en hun naasten. Om dit te bewerkstelligen worden de workshops gegeven door een professional in gelijkwaardige samenwerking met een ervaringsdeskundige, om zo te zorgen dat de behoeften van mensen met autisme en hun naasten centraal staat. Op deze manier komen in de workshops de perspectieven vanuit ervaringsdeskundigheid, praktijk, beleid én onderzoek zo goed mogelijk samen. Deze geïntegreerde kennis is tot stand gekomen in de Academische Werkplaatsen Autisme Reach-Aut en Samen Doen! en zal middels deze workshops worden gedeeld.

Vraag? Dat kan via insarcommunitymay2018@gmail.com

Wilt u sponsor zijn? Dan graag een mail naar insarcommunitymay2018@gmail.com